Engelli öğrencinin diplomasını evine kadar götürdü

Engelli öğrencinin diplomasını evine kadar götürdü

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi liseden mezun olan engelli öğrencinin diploma ve karnesini evine götürerek teslim etti.

A+ A-

Korona virüs tedbirleri kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılı döneminin son ayları uzaktan eğitim öğretimle sona erdi. Öğrencilere okullarda karne dağıtım töreni düzenlenmedi. Ancak öğrenciler karnelerini e-okuldan almak suretiyle sevinçlerini yaşadı.

Kırıkkale'de engelli bir öğrenci ise farklı bir mezuniyet sevinci yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve beraberinde okul idaresi ve öğretmenler Mehmet Âkif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi Demet Diri’yi evinde ziyaret ederek karnesini ve mezuniyet diplomasını öğrenciye teslim etti.
Mezuniyet kepi ve cübbe giyerek diploma ve karnesini Tüfekçi'den alan öğrenci ve ailesi ziyaretten ve düzenlenen etkinlikten büyük memnuniyet duydu.

Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi burada yaptığı konuşmada, "Okulumuzdan mezun olan Demet öğrencimiz, bugüne kadar hiç yılmadan çalışmış ve örnek bir öğrenci olmuştur. Biz öğretmenlerin ömrü öğrencilerine yeni iklimlere giden kapıları açmakla geçiyor. Varlığımızın sebeplerinden biri olan Türkiye’miz, Demet gibi azimkârane çalışan öğrencilerimiz sayesinde müreffeh bir ülke olmaya devam edecektir. Öğrencilerimizin aldıkları diplomalar, hayat yürüyüşlerinin izin belgeleridir. Tüm öğrencilerimizi Demet’in şahsında en kalbî duygularımla tebrik ediyorum.” dedi.

Tüfekçi ve beraberindekiler öğrenci Demet Diri ile hatıra fotoğrafı çekinmelerinin ardından evden ayrıldılar.
 


Bu haber toplam 1430 defa okunmuştur