Keskin Fişekhane Restorasyonu Devam Ediyor

Keskin Fişekhane Restorasyonu Devam Ediyor

tarihi Keskin Fişekhane binası aslına uygun şekilde restore edilerek yeniden aktif kullanıma açılacak.

A+ A-


Kurtuluş Savaşı'nda Batı Cephesi'ndeki mücadelelere silah ve mühimmat desteği sağlayan tarihi Keskin Fişekhane binası aslına uygun şekilde restore edilerek yeniden aktif kullanıma açılacak.

Kurtuluş Savaşı’nda Batı Cephesi’ndeki mücadelelere silah ve mühimmat desteği sağlayan tarihi Keskin Fişekhane binası aslına uygun şekilde restore edilerek yeniden aktif kullanıma açılacak.

Tarihi Keskin Fişekhanesi milli mücadele için bir ayrı bir anlam taşırıyor. Çocuk ve kadınların ağırlıklı olarak çalıştığı Fişekhanede subaylar kontrolünde üretilen günlük 50 bin mavzer tüfeği fişegi kağnılarla Yahşihan’a taşındı. Yahşihan’da trene yüklenerek Yunanlılar’la yaptığımız savaşlarda Batı cephesine gönderildi.

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu restorasyon çalışmalarını Keskin de yerinde izleyerek Projenin bir an önce tamamlanmasının heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. Tadilat çalışmalarını Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım ile yerinde inceleyen Vali Tekbıyıkoğlu “Milli mücadelenin mühimmat fabrikası Keskin Fişekhanesi Keskin Kaymakamlığı olarak hizmet vermek üzere aslına uygun restore ediliyor. Yaza bitecek inşaallah.”dedi.


Bu haber toplam 352 defa okunmuştur