Kırıkkale için Meteorolojiden  uyarı!

Kırıkkale için Meteorolojiden uyarı!

Son haftaların en yağışlı günlerini geçiren Kırıkkale için bur uyarı daha yapıldı.

A+ A-


Son haftaların en yağışlı günlerini geçiren Kırıkkale için bur uyarı daha yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 il için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü, sağanak yağışlı uyarı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırıkkale dahil 15 il için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunulurken hava sıcaklığının batı bölgelerde mevsim normalleri altında, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenmiyor. Yağışların, İç Ege ve Akdeniz ile Muğla, Eskişehir, Ankara, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yerel dolu, yıldırım, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kırıkkale, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Sivas, Tokat, Tunceli, Van ve Yozgat için sarı kodlu, Adan ve Mersin için ise turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır. Turuncu kod uyarısı nedir? Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir. Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.


Bu haber toplam 279 defa okunmuştur