BELEDİYE KONAKLARINDA KURSLAR DEVAM EDİYOR

BELEDİYE KONAKLARINDA KURSLAR DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Belediyesi’nin Mahalle Konaklarında kadınlara yönelik yeteneklerini geliştiren kurslarına devam ediyor.

A+ A-

KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET SAYGILI TARAFINDAN AÇILAN MAHALLE KONAKLARINDA KURSLAR DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Belediyesi’nin Mahalle Konaklarında kadınlara yönelik yeteneklerini geliştiren kurslarına devam ediyor. Son olarak Sanayi Mahallesi, Mahalle Konağında açılan Ahşap Boyama Kursu ile bayanların hem öğrenmesi, hem moral bulup ekonomilerine katkı sağlamaları hedefleniyor.

 

YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR

Kırıkkale’yi geleceğe taşıyacak projeleri kararlı adımlarla hayata geçiren Kırıkkale Belediyesi, özelikle mahallelerde yaşam kalitesini yükseltecek çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın hayata geçirdiği Mahalle konaklarında bayanlar hem öğreniyor, hem moral kazanıyor, hem de ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Son olarak Sanayi Mahalle Konağında açılan Ahşap Boyama kursu, mahalleli bayanların dikkatini çekiyor.

 

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORLAR
Ahşap Boyama kursunun hafta içi hergün 09:00 – 14:00 saatleri arasında Sanayi Mahallesi Mahalle Konağında gerçekleştirileceğini beyan eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Tüm Mahalle konaklarımızda kursiyerlerimizin becerilerini geliştirmek ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla, çeşitli dallarda Halk Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle kurslarımıza devam ediyoruz. Kırıkkale Belediyesi olarak mahalleli kadınlarımızı sosyal yaşamın içine çekmek, düzenleyeceğimiz kurslarda da hem öğrenmelerini sağlamak hem de bu öğrendiklerini ekonomiye aile bütçelerine katkı sağlamalarını istiyoruz” ifadesini kullandı.

 

MAHALLE KONAKLARI TERAPİ MERKEZİ GİBİ

Başkan Saygılı, mahalle konaklarının kursiyerler için terapi merkezi gibi olduğunu, günlük yaşamın koşuşturmanın stresini bayanların burada atma imkanı bulduğunu söyleyerek değişik ve çeşitli kursların devam edeceğini belirtti. Sanayi Mahalle Konağında Kırıkkale Halk Eğitim Merkez müdürlüğünün katkıları ile açılan kurs Nisan ayına kadar devam edecek. Bahar ayında tamamlanacak kursun peşinden yine aynı Ahşap Boyama kursunun açılması programlanıyor. Kursa katılmak yada başvurmak isteyen kadınların bizzat Sanayi Mahallesi Konağına başvurmaları gerekmekte.

 

KURSUN AMACI,

Sanayi Mahalle Konağında başlanan Ahşap boyama kursunda katılan kursiyeler, ahşap boyamada temel teknikleri kullanarak, ahşap, seramik, polyester ve cam gibi yüzeyler üzerine süsleme ve vernikleme yapabilme becerisi kazanıyorlar. Bu eğitimi tamamlayan kadınlar, ahşap teknolojisi alanında hizmet veren atölyelerde çalışabilir yada kendi atölyelerini kurarak burada bir birinden renkli ürünler çıkarabilirler.


Bu haber toplam 627 defa okunmuştur