Davul icrasına ödül

Davul icrasına ödül

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan “Davul Yapımı ve İcrası"nda ödüle layık görüldü

A+ A-

Türkiye genelinde gelenek ve kültürün yaşatılması alanında çeşitli çalışmalar gerçekleştiren kişilere yönelik Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Erdoğan, Türkiye´de kültür-sanat ve edebiyat alanında da vesayet zincirlerinin kırıldığını belirterek, “Şiirleri, kitapları, müzikleri yasaklayan bir ülkeden; şairleri, edebiyatçıları arasında ayrım yapmayan, sanatçılarını ötekileştirmeyen, asırlara sâri zengin kültür mirasına sahip çıkan yepyeni bir Türkiye´ye kavuştuk” dedi.

GÖÇER´E ÖDÜL VERİLDİ
Erdoğan, Türkiye´nin kültürel zenginliğini yaşatmak için ömrünü vakfedenleri “Yaşayan İnsan Hazineleri” olarak tanımladıklarını, UNESCO çatısı altında imzalanan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi gereğince de bu konuda her yıl yenilenen bir envanter çalışması yürüttüklerini ifade etti. Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nde 12 yıl görev alan Adem Göçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan “Davul Yapımı ve İcrası"nda ödüle layık görüldü. Kırşehir´e tayin olan Göçer, şuanda Kırşehir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapıyor” dedi.

AŞK VE SEVGİ MEDENİYETİDİR
“Bizim medeniyetimiz aşk medeniyetidir, sevgi medeniyetidir. Aşk, bu toprakların mayasıdır, hamurudur, harcıdır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçukludan Osmanlıya kadar bu topraklarda kurulan tüm devletlerin aşkla yükselmiş, yücelmiş olduğunu söyledi. Türkiye´nin Yaşayan İnsan Hazineleri bakımından, dünyanın en mümbit coğrafyasında yer aldığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri´ne kaydettirilen 18 unsur ile Türkiye´nin 178 ülke içinde en çok kültürel değere sahip ilk 5 ülke arasında bulunduğunun altını çizdi.


Bu haber toplam 2850 defa okunmuştur