Kırıkkale’de, eğitim çalıştayı

Kırıkkale’de, eğitim çalıştayı

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim paydaşları ile birlikte eğitimci ve akademisyenlerden oluşan 130 katılımcı ile eğitim çalıştayı başlatıldı.

A+ A-

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim paydaşları ile birlikte eğitimci ve akademisyenlerden oluşan 130 katılımcı ile eğitim çalıştayı başlatıldı. “Eğitimde Zirveye Yeni Bir Adım” temalı çalıştay sonucunda elde edilecek olan raporlar, kitap haline getirilerek Türkiye genelindeki okulların yanı sıra üniversiteler ve diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlara gönderilecek.

 

Kentteki bir düğün salonunda 2 gün sürecek olan çalıştayda değerler eğitimi, etkili okul yönetimi, bağımlılıkla mücadele, mülteci öğrenciler, AR-GE, ortaöğretim, mesleki eğitim ve aile eğitimi gibi 16 ayrı kademede eğitimde yapılacaklar ve sorunlar masaya yatırılarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında yeni bir yol haritası belirlenmiş olacak. Çalıştayın açılışında konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, yeni eğitim öğretim yılına düzenlenen çalıştay sonrası başlamak istediklerini belirterek, “Çalıştay vesilesiyle mülteci öğrenciler masasından tutun, değerler etiğimi masası, aile eğitimi masası, temel eğitim, ortaoğretim, mesleki eğitim ve diğer kademlerde toplamda 16 farklı masada eğitimin bütün kılcal damarlarına gireceğiz ve incelemiş olacağız” diye konuştu.

 

Çalıştayın paydaşlarının oldukça geniş kapsamlı olduğuna değinen Tüfekçi, “Burada her kurumdan, Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri dahil olmak üzere, Kırıkkale Üniversitesinden, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç İdaresi, İl Müftülüğü ve her bir kurumdan paydaşımızın olduğu ve Kırıkkale’deki eğitime, Türkiye’nin eğitimine katkı sağlayacak bütün paydaşların bir araya geldiği bir çalıştay düzenledik. Burada arkadaşlarımız, akademisyenler eğitim adına tartışacaklar. Eğitimin her türlü eksiğini, fazlasını, özellikle pandemi süreci sonrasında çocuklarımızın yaşadığı psikososyal travmaların aşılmasıyla ilgili her türlü alanda tartışacaklar ve bir sonuç raporu ortaya çıkacak. Yarın da bu sonuç raporunu bizlere sunacaklar. Biz de bu sonuçları kitaplaştırıp tüm Türkiye’ye dağıtacağız. Bütün İl Milli Eğitim Müdürlüklerine, bakanlığımızın bütün birimlerine, Türkiye’deki bütün kütüphanelere ve Türkiye’deki bütün üniversitelere bu sonuç raporunu göndereceğiz. Bu bir örnek teşkil edecek. Buradan eğitime bir katkı sağlayabilir miyiz bunun çabası içerisindeyiz. İnşallah buradan aldığımız sonuçlarla da güzel sonuçlara ulaşacağımızı, eğitime güzel katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz.”

 



Eğitimde zirvede olmak ve zirvede kalmak arzusunda olduklarını hatırlatan Tüfekçi, “Hastalıkların üzerimizden kalktığı ve salgının olabildiğince uzaklara gittiği bir dönem yaşayalım istiyoruz. Aslında eğitim camiası olarak eğitimi özledik. Öğrencilerimiz okulu özledi. Bugünkü bu çalıştayımız önemli adımların atılması için bir başlangıç olur. Kırıkkale olarak zirvelere talibiz. Her alanda, projelerde, EBA’da internet güncellemelerinde, akademik başarılarda, sosyal, sportif, kültürel alanda zirvelere layıkız. Çocuklarımızı dünya standartlarında yetiştirip zirveye oturtmamız lazım. Buna gücümüz var mı? Evet var. Bu hedefe ulaşabilir miyiz? Evet ulaşabiliriz. Eğer hedefimiz olursa engelleri kolaylıkla aşabiliriz. Eğitime katkı sağlayan tüm paydaşlarımızı desteklerinden dolayı tebrik ediyorum. Çocuklarımızı zirveye taşıdığımızda kazanan Türkiye olacak, kazanan bizler olacağız. Yine bu yıl hedefimiz hem zirveye çıkmak, hem de zirvede kalabilmektir. Çocuklarımız bizlere emanet. Bu emanetlerimize hak ettikleri değerleri vermemiz gerekiyor. Her çocuğumuzun, her öğrencimizin hayatlarına dokunarak onları yetiştirmemiz gerekiyor. Bu çalıştayların tek amacı var o da, daha iyi bir eğitimin temellerini atmak ve çıkabilecek sorunları ise kısa sürede çözüme kavuşturmaktır. Bu çalıştay vesilesiyle bugün önemli temellerin atılacağına inanıyorum. Hepinizin katkısı çok kıymetli, çok değerli. Sizlerin eğitimdeki bir noktaya dokunmanıza ihtiyacımız var. Buradaki çalışmalarla, tartışmalarla , öneri ve taleplerle çok güzel adımlar atılacağına inanıyorum. Ayrıca burada alınacak olan kararların hayata geçmesi için üzerinde önemle duracağız. Dolayısıyla bir eğitim süreci sonunda ise hep birlikte eğitim adına, ülkemizin çocuklarına önemli bir katkı sağlamış olacağız” dedi.

 



Çalıştayda Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Oktay Akbaş da katılımcılara eğitimle ilgili konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi ile birlikte müdür yardımcıları ve şube müdürleri oluşturulan masalarda görev alarak tartışmalara dahil oldu. Çalıştaya öğretmen ve idarecilerin yanı sıra, Kırıkkale Üniversitesinden akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile diğer kamu kurum ve kuruş temsilcileri katıldı. Çalıştay raporları ise Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan program sonunda açıklanacak. 


Bu haber toplam 1134 defa okunmuştur