Vakalar artıyor!

Vakalar artıyor!

YÜZ BİNDE 99,11 POZİTİF VAKA ORANINA SAHİP OLAN KIRIKKALE, 131,41’LİK VAKA ORANINA ULAŞTI

A+ A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre Koronavirüs vaka artış oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Kırıkkale’de koronavirüs vaka oranları yeniden artışa geçti.


YÜZ BİNDE 99,11 POZİTİF VAKA ORANINA SAHİP OLAN KIRIKKALE, 131,41’LİK VAKA ORANINA ULAŞTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre Koronavirüs vaka artış oranlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Kırıkkale’de koronavirüs vaka oranları yeniden artışa geçti. Son verilerde yüz binde 99,11 pozitif vaka oranına sahip olan Kırıkkale, 131,41’lik vaka oranına ulaştı.

KURALLARA UYMAMAZLIK YAPMAYIN!
Havaların gün geçtikçe sıcak geçmesiyle birlikte vatandaşlar Koronavirüs salgınına karşın rehavet gösterdikçe, pozitif oranlarda da artışlar kaçınılmaz oluyor. Pandemi nedeniyle bir yılı aşkın süredir dini ve resmi bayramları kısıtlamalar altında geçiren Kırıkkale, yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kısıtlamasız bir Kurban Bayramı idrak etti ancak, tedbirlere yeterince uyulmaması vaka sayılarını yeniden artışa geçirdi.

YÜZ BİNDE 131.41’E YÜKSELDİ
Kurban Bayramı öncesi aşırı rahatlık ve tedbirlere uyulmaması sonucu COVİD-19 pandemisi pozitif vaka oranlarının artmasının nedenleri arasında yer aldı. İllere göre vaka oranlarının açıklanmasıyla birlikte tablo Türkiye haritasına yansıdı. Kırıkkale’de 17-23 Temmuz tarihleri arasında yeniden yükselişe geçti ve yüz binde 131.41’e yükseldi.

SIRASI GELENLER AŞI OLMALI
Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, il bazında 100 bin nüfusa karşılık gelen Kovid-19 vaka sayılarına yer vererek, "Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu. Bakan Koca, son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerin Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır olduğunu açıkladı. Koca paylaşımında, "Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranı arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun." ifadelerini kullandı. 


Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur