Kırıkkale, Nüfusunun yarısı aşılandı

Kırıkkale, Nüfusunun yarısı aşılandı

KIRIKKALE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AŞILAMANIN 140 BİN SEVİYESİNE YAKLAŞTIĞINI DUYURDU

A+ A-

KIRIKKALE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AŞILAMANIN 140 BİN SEVİYESİNE YAKLAŞTIĞINI DUYURDU

 

Tüm dünyayı etkisi alan Koronavirüsle mücadelede en önemli silahımız olan aşılama Kırıkkale’de devam ediyor. Kırıkkale’de yeni yaş ve meslek gruplarının sıralamaya eklenmesiyle aşı randevularında artış yaşandı. 15 Haziran itibariyle 278 bin 703 nüfuslu Kırıkkale’de kullanılan toplam doz miktarı 140 bine yaklaştığı bildirildi.

 

KULLANILAN DOZ SAYISI 136 BİN 423 OLDU

COVİD-19 salgınıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü Kırıkkale’de aşılama çalışmaları da hızla devam ediyor. Bir ara yavaşlayan aşılama çalışmaları yeni yaş gruplarının aşı sürecine dahil edilmesiyle birlikte yeniden hız kazanmış durumda. 15 Haziran itibariyle kullanılan doz miktarı neredeyse Kırıkkale nüfusunu geçmiş durumda. Konuyla ilgili bir duyuru yapan Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü “Bu sabah itibariyle ilimizde yapılan toplam aşı sayısı 135 bini geçti. Aşıyla birlikte vaka sayımız düşüyor, eski normallerimize geri dönüyoruz” ifadelerine yer verdi. Günün ilerleyen saatlerinde aşılama da rakamlar yükselmeye devam etti. Öğle saatleri itibariyle Kırıkkale’de birinci doz uygulanan kişi sayısı 80 bin 753, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 55 bin 670’e yükselirken, toplamda 136 bin 423 doz aşının kullanıldığı bildirildi.

 

AŞI RANDEVUNUZU ALIN

Kırıkkale’de aşılama çalışmaları Yüksek İhtisas Hastanesi başta olmak üzere Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, özel hastaneler ve aile hekimlikleri aracılığıyla sürdürüldüğü belirten İl Sağlık Müdürlüğü, “Vatandaşlarımız, MHRS web, MHRS Mobil, ALO 182, E-Nabız uygulaması ile Aile Hekimlikleri veya hastanelerimizden randevu alarak aşı olabilir. Hem kendimizi hem sevdiklerimizi korumak için mutlaka aşı yaptırmalıyız” ifadelerine yer verdi.

 

SIRASI GELEN AŞI OLSUN

Vatandaşlara çağrıda bulunan yetkililer “Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan düzenlemeler sayesinde, her geçen gün aşı sıralamasına yeni gruplar ekleniyor, aşılanacak vatandaşlarımızın yaş sınırı sürekli düşüyor. Bugün itibariyle 40 yaş üstü vatandaşlarımızdan sonra tüm SGK’lı çalışanlarımız da aşı olma hakkını elde etti. İlimizde aşı olma hakkını elde eden vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün yükseliyor. Aşılama çalışmaları bu şekilde devam ederse kısa zamanda aşılama çalışmalarını istenilen seviyeye ulaştırırız ve toplumsal bağışıklığı il olarak sağlamış oluruz. Sırası gelen tüm vatandaşlarımızın zaman kaybetmeden randevularını alarak aşılarını olmalarını bekliyoruz” dedi.


Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur