'KORONA VIRÜSÜ' IDDIASI YALAN ÇIKTI

'KORONA VIRÜSÜ' IDDIASI YALAN ÇIKTI

Kırıkkale’de 2 kaçak İranlı vatandaşın korona virüsü taşıdığı’ iddiası ile çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

A+ A-

Jandarma bölgesinde otobüse yapılan aramalar esnasında kaçak olarak Kırıkkale’ye girdiği tespit edilen İran uyruklu 2 şahsın, korona virüs şüphesiyle hastaneye gönderilmesi Kırıkkale’yi ayağa kaldırdı. Son günlerde İran’da korona virüsünden ölenlerin artması ile birlikte İran uyruklu vatandaşların Türkiye’ye girişleri sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı.


Kırıkkale’de ise bugün kaçak olarak yakalanan 2 İran uyruklu şahıs, korona virüsü taraması için önce Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine ardından Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Kontrol amaçlı yapılan bu sağlık taraması birkaç haber sitesinde ‘korona virüs şüphesi varmış’ gibi son dakika olarak duyurulması, tüm Kırıkkale’de paniğe neden oldu. İran uyruklu şahısların Ankara’ya sevk edildikleri de gerçek dışı olduğu ve şahısların Kırıkkale Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği bildirildi.


SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Kısa süre sonra olayın anlatılanlarla uzaktan yakından ilgisi olmadığı ortaya çıktı. Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada yayılan korona virüs iddialarına yönelik açıklama yaptı. Jandarma ekiplerinin yol kontrolü sırasında Iranlı oldukları tespit edilen 2 şahsın sağlık kontrol amacıyla hastaneye getirildiğini söyledi. Şahıslarda korona virüsü ile ilgili herhangi bir şüphenin rastlanılmadığını dile getiren Ağırtaş, 2 şahsında Kırıkkale Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildiğini ifade etti.


Bu haber toplam 1603 defa okunmuştur