KIRIKKALE'DE 5 BİN 776 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRDİ

KIRIKKALE'DE 5 BİN 776 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRDİ

Nitelikli işgücü temini için istihdam garantili kurslar düzenlendi

A+ A-

Nitelikli işgücü temini için istihdam garantili kurslar düzenlendi

Kırıkkale İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, kurul üyelerinin katılımı ile Vali V. Ahmet Ferhat Özen başkanlığında gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda kurul üyelerini bilgilendiren Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yasin Tekin;2022 yılında, 5776 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini söyledi.

 

İSTİHDAM GARANTİLİ KURSLAR

Kırıkkale İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2023 yılı Ocak ayı olağan toplantısı, Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen Başkanlığında Kurul üyelerinin katılımıyla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vekili Özen, çalışmalar hakkında kurul üyelerinden bilgi aldı. Toplantıda kurul üyelerini bilgilendiren Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yasin Tekin, 2022 yılında 5 bin 776 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini, işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün temini için 81 kişinin katıldığı 2 İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursunun düzenlendiğini belirtti.

 

İŞYERLERİNE ZİYARET

İl Müdürü Tekin, kayıtlı işsizlerin işletmelerde İşbaşı Eğitim Programı (Staj) yaparak meslek edinmeleri sağlamak amacıyla düzenlenen, 289 İşbaşı Eğitim Programına, 899 kişinin katıldığını ve programların devam ettiğini söyledi. Tekin, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri kapsamında 1866 özel sektör işyerinin ziyaret edildiğini ve 2022 yılında 697 kişinin faydalandığı 6 Toplum Yararına Program düzenlendiğini belirtti. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.


Bu haber toplam 574 defa okunmuştur