ALTINIŞIK’A REST

ALTINIŞIK’A REST

Kongre sürecinde olan İYİ Parti Kırıkkale teşkilatında İl Başkanı adayı ve Merkez ilçe başkanı adayının açıklanması bazı adaylar tarafından tepkiyle karşılandı

A+ A-

Kongre sürecinde olan İYİ Parti Kırıkkale teşkilatında İl Başkanı adayı ve Merkez ilçe başkanı adayının açıklanması bazı adaylar tarafından tepkiyle karşılandı. Konuya tepki gösteren İYİ Parti Keskin İlçe Başkanı ve İYİ Parti Kırıkkale İl Başkan Adayı Zafer Çakmaklı “Şahsımla beraber il başkanlığına üç aday, merkez ilçe başkanlığına üç aday var iken ve bizlerin görüşü alınmadan böyle bir açıklamanın yapılmasını şahsen uygun bulmuyorum” diye konuştu.

 

AÇIKLAMAYI DOĞRU BULMUYORUM

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Keskin İlçe Başkanı ve İYİ Parti Kırıkkale İl Başkan Adayı Zafer Çakmaklı “Bugün  il başkanımız Bülent Şükrü Altınışık’ın yapmış olduğu basın açıklamasında il başkan adayı olarak Av.Yavuz Kuzucu’yu, Merkez ilçe başkan adayı olarak ise Arap Osman Baran’ı açıklamış ve birlik beraberlik içinde bu kararın alındığını belirtmiştir, hayırlı uğurlu olsun. Lakin ben bu açıklamayı doğru bulmuyorum İYİ parti Kırıkkale il teşkilatı kimsenin tekelinde değildir ve de olmayacaktır. İl başkanımızın taraf olmaması gerekmektedir. Çünkü bu partiye gönül vermiş binlerce kişi var. Siz bu insanların iradesini yok sayamazsınız. Daha yedi ilçenin kongresi yapılmadı ve muhtemelen gerek il başkanlığına gerekse merkez ilçe başkanlığına adaylığını açıklayacak olan dava arkadaşlarımız çıkacaktır. Dolayısı ile bi taraf olursanız kutuplaşma olur ve bölünmelere yol açar.

 

ADAYLIĞIM DEVAM EDİYOR

Çakmaklı “Bizlerin hedefi iktidar olmak mevki, makam ve çıkar ilişkileri bizlere tamamen zıt ve aykırıdır. İl başkanımızın açıklamış olduğu kişiler partimize emek vermiş her biri bir birinden kıymetli dava arkadaşlarımızdır. Şahsımla beraber il başkanlığına üç aday, merkez ilçe başkanlığına üç aday var iken ve bizlerin görüşü alınmadan böyle bir açıklamanın yapılmasını şahsen uygun bulmuyorum il başkanlığı adaylık sürecim devam etmektedir. Şayet genel merkezimiz tek aday üzerinde karar kılar ise ve bu karar kılınan kişi şahsım olmaz ise adaylıktan çekilebilirim onun haricinde kimse kusura bakmasın iktidara namzet bir partinin il teşkilatı üç beş kişinin tekelinde değildir. Halep orada ise Zafer Çakmaklı burada. Teveccüh parti üyelerimiz ve seçilecek delege arkadaşlarımızın takdir ise genel merkezimiz ve genel başkanımızındır” dedi. 


Bu haber toplam 2013 defa okunmuştur