Kırıkkale, salgınla mücadelede örnek oldu

Kırıkkale, salgınla mücadelede örnek oldu

Kırıkkale'de, pilot olarak başlatılan İl Salgın Denetim Merkezleri'nin 81 ilin yarısında oluşturuldu.

A+ A-


Koronavirüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı talimatıyla pilot il seçilen Kırıkkale’de sosyal mesafe-maske ve hijyen konusunda denetimler sıklıkla gerçekleştiriliyor.


Koronavirüs ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı talimatıyla pilot il seçilen Kırıkkale’de sosyal mesafe-maske ve hijyen konusunda denetimler sıklıkla gerçekleştiriliyor. Kırıkkale’nin salgınla mücadelede örnek teşkil ettiğini söyleyen Bakan Süleyman Soylu, “Denetim merkezlerimiz 81 il geneline yayılacaktır” dedi.

DENETİMLER SIKLIKLA DEVAM EDECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Koruma Eğitim Akademisinin açılışı nedeniyle Elmadağ Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Soylu, ülkelerin güvenlik problemlerini yönetmekteki tecrübe ve başarısının küresel salgın döneminde de kendini gösterdiğini söyledi. Diğer yandan Koronavirüs ile mücadele hakkında açıklama yapan Soylu, "İl Salgın Denetim Merkezleri hafta sonuna kadar diğer illerde de faaliyete geçecek "Koronavirüs tedbirlerinin denetlenmesine yönelik yaptıkları çalışmaları da aktaran Bakan Soylu, Türkiye genelinde yüksek yoğunluklu denetimlerinin sürdüğünü dile getirdi.

KIRIKKALE’DE PİLOT İL OLARAK BAŞLATILDI

Kırıkkale'de pilot olarak başlatılan İl Salgın Denetim Merkezleri'nin 81 ilin yarısında oluşturulduğunu belirten Soylu, söz konusu merkezlerin hafta sonuna kadar diğer illerde de faaliyete geçeceğini kaydetti. Soylu, vatandaşlardan maske, sosyal mesafe ve özellikle el hijyeni konusunda dikkatli olmalarını istedi." İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin kazandığını cebine koyan bir ülke olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Çevresindeki komşuları problemsiz, bulunduğu coğrafyada güvenlik riskleri olmayan, normal işlerle uğraşan bir ülke değiliz” dedi.

SOSYAL SORUMLULUKLARI ELBETTE Kİ VAR

Yükü, sorumlulukları diğer ülkeler gibi değil. Ege'de göçmen botu gözetlemek, 3 bin metre rakımda terör operasyonu yapmak ya da uyuşturucu bağımlıları ile mücadele etmek için binlerce personel, milyarlarca lira yatırım yapmak bizim için bir tercih değil, bizim için bir zorunluluktur. Bu topraklarda yaşamanın, bu coğrafyada ayakta kalabilmenin ve karakterimizin, anlayışımızın getirdiği zorunluluklar var. Bunların ekonomik zorlukları var mı? Elbette ki var. Bunların sosyal sorumlulukları elbette ki var. Ancak bu sorumluluklar, kafamızı kuma gömemeyeceğimiz, kaçamayacağımız, millet olarak varlığımız ile ilgili sorumluluklardır.”

Kırıkkale Haber, Kırıkkale Haberleri, Kırıkkale Sondakika haber


Bu haber toplam 1167 defa okunmuştur