Kırıkkale’de,  yasaklar kalkacak mı ?

Kırıkkale’de, yasaklar kalkacak mı ?

Kırıkkale Yüksek riskli bölgede

A+ A-


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayı itibariyle normalleşme adımlarının atılacağını ve illerdeki vaka sayısına göre tedbirlerin gevşetileceğini belirtmişti. İller, ‘Düşük Riskli’, ‘Orta Riskli’, ‘Yüksek Riskli’, ve ‘Çok Yüksek Riskli’ olarak 4 gruba ayrılmıştı. Kırıkkale ‘Yüksek Riskli’ grupta yer aldı.
Düşük riskli ve orta riskli gruplarda yer alan illerde haftalık vaka sayısına göre normalleşme başlayacak. Bu illerde pandemi kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda kontrollü açılış uygulanacak. Kırıkkale’nin içerisinde bulunduğu yüksek riskli grupta ise normalleşme sürecinin başlaması için vaka sayısının düşmesi beklenecek. İllerdeki vaka sayısı, haftalık olarak il pandemi kurulu tarafından belirlenecek.

Her 100 bin kişide 10’un altında bulunan iller düşük riskli kategorisine alındı. Bu kategoride; Şırnak, Hakkari ve Bitlis yer aldı.

Her 100 bin kişide 11-35 arası vaka bulunan iller orta riskli kategorisine alındı. Bu kategoride; Batman, Van, Mardin, Muş, Diyarbakır, Kars, Siirt, Afyonkarahisar, Çankırı, Iğdır, Gaziantep, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Uşak, Kastamonu, Kırşehir, Eskişehir, Denizli, Sivas, Isparta, Karabük, Bursa, Aydın, Çorum, Bilecik, Ankara yer aldı.

Her 100 bin kişide 36-100 arası vaka bulunan iller yüksek riskli kategorisine alındı. Bu kategoride; Çanakkale, Erzurum, Tunceli, Kahramanmaraş, Yozgat, Malatya, Manisa, Kırıkkale, Düzce, İzmir, Bartın, Bolu. Elazığ, Kütahya, Kırklareli, Kilis, Zonguldak, Niğde, Muğla, Tekirdağ, Kayseri, Adana, İstanbul, Erzincan, Bayburt, Hatay, Ardahan, Edirne, Nevşehir, Yalova, Burdur, Sakarya, Antalya, Artvin, Sinop, Balıkesir, Kocaeli, Mersin, Konya, Aksaray, Amasya, Gümüşhane yer aldı.

Her 100 bin kişide 100’ün üzerinde vaka bulunan iller çok yüksek riskli kategorisine alındı. Bu kategoride;  Adıyaman, Tokat, Karaman, Osmaniye, Samsun, Giresun, Ordu, Rize ve Trabzon yer aldı.


Bu haber toplam 1182 defa okunmuştur