CAN DEVREYE GİRDİ ERTELEME GELDİ

CAN DEVREYE GİRDİ ERTELEME GELDİ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can devreye girdi. Can'ın yaptığı görüşmeler sonrasında dijital takograf ve internet üzerinden sisteme giriş ertelendi.

A+ A-

Kamyoncu esnafına 1 Ocak itibariyle getirilen ve eylemlere neden olan dijital takograf ve internet üzerinden sisteme giriş konularında AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can devreye girdi. Can'ın yaptığı görüşmeler sonrasında dijital takograf ve internet üzerinden sisteme giriş ertelendi. 

Kamyoncu esnafı dün Kırıkkale'ninde içinde bulunduğu farklı illerde eylemler yaptı. Eylemlerin de 1 Ocak 2020 itibariyle yürürlüğe giren dijital takograf ve internet üzerinden sisteme girişin ertelenmesi talebinde bulundular. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun'la görüşen ve kamyoncu esnafının taleplerini ileten Can, internet üzerinden sisteme girişin ertelenmesini sağladı. Dursun konuya ilişkin gerekli talimatı vereceğini bildirdi. Dijital takograf konusunda ise Can, Bilim ve Sanayi Bakanlığı ile görüşmeleri sonrası dijital takograf takılma zorunluluğu da 6 ay ertelendi. Can ayrıca bugün rafineriden ADR yönetmenliğine uygun olmadığı için akaryakıt alamayan tankerler konusunda da girişimlerde bulundu. Bakan Yardımcısı Dursun bu konuda da gerekli kolaylığın sağlanacağı sözünü verdi.  Can, konuya ilişkin Servisçi ve Nakliyeciler Odası Başkanı Behsat Yerlikaya ile görüşerek konunun takipçisi olacağını kaydetti.


Bu haber toplam 1735 defa okunmuştur