Atışlı testlerini başarıyla tamamladı

Atışlı testlerini başarıyla tamamladı

Milli Savunma Bakanlığı bağlısı Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen 25 milimetrelik uçaksavar topu, atışlı testleri başarıyla tamamladı.

A+ A-

Modern silah ve mühimmatlara yönelik üretimlerini AR-GE çalışmalarına paralel olarak yoğunlaştıran Milli Savunma Bakanlığı bağlısı Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), yeni bir silah sisteminin üretiminde daha sona yaklaştı.

Tamamen yerli ve milli imkânlarla üretilen 25 milimetrelik uçaksavar topu, tekli, üçlü, onlu ve seri atış yapabiliyor. Düşük kadenz veya yüksek kadenz atış modu olan silah, döner mekanizma sistemi sayesinde düşük tutukluluk oranına sahip.

Zırhlı araçlarla uzaktan komutalı silah kulelerinde kullanılabilecek silah gece-gündüz, her türlü hava şartında ve muharebe ortamında ana silah olarak görev yapabilecek. Birçok farklı hedefi etkin şekilde ateş altına alma yeteneğine sahip 25 mm silah sisteminin MKEK Çankırı Silah Fabrikası Müdürlüğündeki atışlı testlerini başarıyla tamamladı.

MKEK Türk Deniz Kuvvetlerinde mevcut gemiler için “76/62mm Deniz Topu” geliştiriyor.

11 Temmuz 2020 tarihli Milliyet gazetesinden Abdullah Karakuş’un haberine göre Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) gemiler için bir “deniz topu” geliştiriyor.76/62 mm Deniz Topu Geliştirme Projesi: “Silah sisteminin yurtdışı tedarik süresi minimum 24 ay iken, yerli ve milli imkânlarla üretilecek prototipin 12 ay içerisinde fabrika kabul testlerine başlanması planlanıyor. Kurumun, silah sistemini yerlileştirme çalışmalarına başladıktan sonra, yurtdışı tedarikçi firma, birim fiyatını çok düşürmüş. Bu silah sistemi Deniz Kuvvetleri envanterindeki orta ve düşük tonaj gemilerde kullanılacak.”

Yerli 76/62 Deniz Topunun Özellikleri

  • Silah sistemi menzili 16 km’dir.
  • Namlu çapı 76 mm, boyu 4700 mm’dir.
  • Namlu su soğutma sistemine sahiptir.
  • Atim hızı max. 80 atım/dk dır.
  • Silah sistemi mühimmatsız 7500 kg, mühimmat ile birlikte 8500 kg ağırlığa sahiptir.
  • Silah sistemi 70 mühimmat kapasiteli döner cephaneliğe sahiptir.
  • Silah sistemi hava, kara ve deniz hedeflerine karşı etkilidir.

İlgili Olarak:


Bu haber toplam 1053 defa okunmuştur