Sokak ve salon düğünlerine saat ayarı

Sokak ve salon düğünlerine saat ayarı

Kırıkkale’de Salon ve sokak düğünlerine en fazla 6 saat ile sınırlı olmak ve en geç 23:00’da bitirilmesi şartıyla izin verilmesi kararı alındı.

A+ A-

Kırıkkale’de, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre sokak ve salon düğünlerine saat ayarı getirildi. Sokak ve salon düğünlerinin tek gün ve gün içerisinde en fazla 6 saat ile sınırlı olmak ve en geç 23:00’da bitirilmesi şartıyla izin verilmesi kararı alındı.


Kırıkkale Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre sokak ve salon düğünlerine saat ayarı getirildi. Sokak ve salon düğünlerinin tek gün ve gün içerisinde en fazla 6 saat ile sınırlı olmak ve en geç 23:00’da bitirilmesi şartıyla izin verilmesi kararı alındı.

EN FAZLA 6 SAAT EN GEÇ 23:00’DA BİTİRİLMESİ
Konu hakkında İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı, “Hastalığın yayılma ihtimalinin yüksek olduğu kalabalık ortamlarda kontrolün sağlanabilmesi amacıyla ilimizde bayrak merasimi, kına gecesi, gelin alma gibi etkinliklerle üç güne kadar uzayabilen sokak ve salon düğünlerinin tek gün ve gün içerisinde en fazla 6 saat ile sınırlı olmak ve en geç 23:00’da bitirilmesi şartıyla izin verilmesi kararı alındı. 

EMNİYET VE JANDARMA’DAN İZİN BELGELERİ 
Düğün ve nikâhlarda temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil edecek şekilde oyun oynanması, kontrolsüz kalabalıkların bir araya gelmesi gibi hususlara yönelik tedbirlerin artırılması. Düğün sahipleri tarafından düğün organizasyonu öncesi Kolluk Kuvvetlerine (Emniyet Müdürlüğü / Jandarma) başvurularında alınan izin belgesi, “Köy/Sokak Düğünlerine İlişkin Taahhütname”ye ek olarak Düğün kurallarını içeren (Takı merasimi,
sosyal mesafe, fotoğraf çekimi vb.) “Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde” yer alan kuralların vatandaşlara tebliğ edilmesine,

İDARİ PARA CEZASI UYGULANACAK 
Emniyet, Jandarma ve Belediye ekiplerince düğünlere sık ve düzenli olarak denetlemede bulunularak kararlara aykırı durumlarda gerekli işlemlerin yapılmasına. Yukarıda belirtilen kurallara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi.”
 



Bu haber toplam 1469 defa okunmuştur